Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
Parfümlámpák Vissza az előző oldalra

Egyszerű kezelés
Töltsük meg a lámpát, gyújtsuk meg a kanócot, majd fújjuk el a lángot legfeljebb 2 perc után.

Erőteljes
Sokkal hatékonyabb, mint az illatos gyertyák a helyiség illatosítására. Különösen gyorsan szünteti meg a konyhai szagokat vagy a dohányfüstöt. A parfümlámpa otthonunkban minden szagot eltávolít (többek között a háziállatok szagát, a festékszagot vagy a szivarfüstöt). A kanócot sokszor meggyújthatjuk, és rendszeres használat mellett is elég évente egyszer kicserélni.

Gazdaságos
Általában kevesebb mint egy óra alatt egy egész házat beillatosíthatunk vele. Egy 500 ml-es utántöltő rendszeres használat esetén két hónapig is kitarthat! A kanócot csupán kétévente kell cserélni.

Biztonságos
Amennyiben felborul a lámpa, az égési folyamat befejeződik, tehát nem kell aggónunk a gyereke és a háziállatok miatt. A lámpatest maga nem forrósodik fel (csak a nyakánál melegszik fel).

A parfümlámpa haszna
A parfümlámpák megtisztítják a légteret a szagoktól és a levegőben lévő baktériumoktól. Laboratóriumi tesztek igazolják, hogy a levegőben található baktériumok legalább 68 %-a elpusztul. Emellett növelik a levegőben az oxigén mennyiségét. A parfümoldat illóolajokat tartalmaz, melyek természetes növényi kivonatokból állnak. Ezek az olajak illatosítják a levegőt és aromaterápiás célzattal is használhatók, valamint bizonyos oldatok (Geránium) elriasztják a rovarokat.

A parfümlámpák működési elve
A parfüm a katalitikus égés elve alapján működik: ez a nyílt lángú égésnél alacsonyabb hőmérsékleten 60 °C-on megy végbe, mely során egy speciális alkoholos oldat ég el. Az oldat molekulái a levegőbe kerülnek, és ezek rabul ejtik és elpusztítják a szagmolekulákat, miközben illóolajokat engednek a levegőbe.

A parfümlámpa a láng kioltása után kezd működni. A láng felmelegíti a követ, és egy perc után már el lehet fújni. A kanóc legalább két évig használható, nagyjából 250 gyújtásig működik megfelelően. Ezután érdemes a kanócot kicserélni. Amikor más illatú olajat teszünk a lámpába, érdemes a kanócot nedvszívó papíron vagy textílián kiszárítani.

Hogyan használjuk?
A parfümlámpa nem csak elrejti, elnyomja a szagokat otthonunkban, hanem megsemmisíti azokat. Bármilyen jellegű szag eltávolítható vele.

1.) Vegyük ki a kanócot a lámpatestből. Helyezzük a tölcsért a lámpa nyakába és töltsük meg a kedvünk szerinti olajjal 2/3-ig (Csak a Nicolai-féle alkoholos olajokat használjuk!). Ha esetleg mellécsorgott az olaj, gondosan töröljük le a lámpa külső felületéről. Helyezzük vissza a kanócot. Hagyjuk 20 percig így, hogy a kanóc beszívhassa az olajat.

2.) Gyújtsuk meg a kanócot. Ehhez tartsuk a gyufa lángját huzamosan a kőhöz, hogy begyulladjon.

3.) Fújjuk el a lángot 2 perc múlva (ennél ne égessük tovább). Ezután a lámpa működik! Soha ne érintsük meg a kanócot működés közben. Ezután a nyitott, külső kupakot felhelyezhetjük.

4.) A lámpát bármikor „elolthatjuk” azzal, hogy a szorosan záró kupakot felhelyezzük. A nyitott, külső kupak levételénél vigyázzunk, mert a működés közben felforrósodik.

Miért jobb az elektromos illatosítóknál vagy a gyertyáknál otthonunk vagy irodánk illatosítására?
► Nem csak elfedi a saját illatával a szagokat, hanem megsemmisíti őket
► Hatékonyabban illatosít, ráadásul tisztítja a levegőt (elpusztítja a baktériumokat), oxigént juttat a levegőbe
► A természetes illóolajokat tartalmazó speciális oldatoknak aromaterápiás hatása van
► Kifinomult illatok: a parfümolajokat valódi parfümőrök készítik
► Számtalan különböző parfümolajjal használhatjuk a lámpát
► Rendkívül gazdaságos a használata (500 ml olaj két hónapra elegendő)
► Bizonyos olajokat használva (Geránium) távol tarthatjuk a rovarokat
► Használata egyszerű és nem veszélyes

Fontos linkek:

Az otthon illatosítása - Nicolai parfüm-lámpák
Segítség a választáshoz: Bestseller lámpaolajok

 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio