Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
Parfüm és eltarthatóság Vissza az előző oldalra

Gyakran elhangzik a szakértők szájából, hogy a parfümöket évente le kell cserélni – ez a megállapítás azonban csak hellyel-közzel igaz. A legtöbb parfüm hosszú éveken át megőrzi minőségét, sőt néhányan arról számolnak be, hogy a 30 év után felnyitott parfüm még mindig hű maradt régi énjéhez. Ami viszont tény, hogy sok múlik a parfüm tárolásán: a levegő, a hő és a fény ártalmasnak bizonyulhat. Nem véletlen, hogy a parfüm-házak olykor sötét üvegeket, vagy akár fémflakont alkalmaznak.

 

Lehet, hogy bontatlanul akár húsz évig is eláll egy parfüm, ha azonban egyszer beengedtük a levegőt, lassan romlani kezd úgy, hogy először a fejillatnak mondhatunk búcsút. A legjobb tehát, ha hűvös, sötét helyen tároljuk a parfümöt. A levegővel való érintkezés minimalizálása szempontjából kétségkívül praktikusabbak a permetezőfejjel ellátott üvegek.

Ami a hűvös tárolási helyet illeti, alapvető tévedésben vannak azok, akik hűtőben tárolják kedvenc illatukat. Igaz ugyan, hogy a parfümházak némelyike árukészletét hűtött helyiségben tárolja, a háztartásokban használt hűtőgépek túl hűvös és nedves helyek, ami hosszú távon nem kedvez az illatszereknek. A fürdőszoba nedves, párás levegője sem tesz jót a bontott illatszereknek, jobb tehát ha fénytől elzárva, például egy szekrényben tároljuk őket.

Amennyiben a parfüm elszíneződött, besűrűsödött, a kupakjánál elgyantásodott, használatakor savanykás szag érződik, már nem sok jóra számíthatunk tőle.

A világ legszebb illatai - NEROLI online parfüméria

 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio