Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
Parfum de Rosine Vissza az előző oldalra
Franciaország legszebb rózsái - Eszményi rózsa parfüm-kollekció

Paul Poiret volt korának Yves Saint Laurentje. Az 1900-as évek elején extravagáns partikat rendezett, és olyan híressé vált, hogy felkérték, mutassa be kollekcióját a brit miniszterelnök rezidenciáján. Ruhakölteményei hatalmas összegekért cseréltek gazdát. 1911-ben Poiret megjelent a parfüm-kollekciójával, melyet első lányáról, Rosine-ról nevezett el. A Chanel nem szereti ezt hallani, azonban Poiret tíz évvel megelőzte Coco Chanelt abban, hogy ő volt az első ruhatervező, aki parfümöt készített. Az első világháború azonban megszakította a sikersorozatot, és Poiret divatháza tönkrement a nehéz időkben.

A 20. század végén azonban egy kedves hölgy, Marie-Helene Rogeon feltámasztotta a legendás márkát. Rogeon nagyszülei és dédnagyszülei Poiret-val dolgoztak a parfümökön. Rogeon talált egy szöveget, mely a La Rose de Rosine formulát írta le. Rogeon összeállt az Francois Robert-tel, a legendás mesterparfümőr, Guy Robert fiával és együtt újraalkották a La Rose de Rosine-t, ami egy gyönyörű, kerek, tökéletesen kiegyensúlyozott kerti rózsa száraz, púderes felszínnel – ez utóbbi hatás a leheletnyi természetes íriszgyökérnek köszönhető. A szívét természetes zöld ibolya-levél alkotja.

1991-ben ezzel a fantasztikus nyitánnyal feltámadt Les Parfums de Rosine. Rogeon – jóval Serge Lutens előtt – megnyitotta a párizsi Palais Royale-ban saját szaküzletét. A Parfum de Rosine komplett kollekciója a rózsa dicsőségét hirdeti. Ha szeretjük a rózsát, az örömök kertjébe érkezünk - ahova még azoknak is érdemes betévedniük, akik eddig nem különösebben rajongtak a természet e páratlan alkotásáért.


Az 1998-ban készült Rose D’Ete az Örök Nyár Rózsája: mintha csak egy nyári, szikrázóan életteli kertbe lépnénk, ahol a kibomlott rózsa mellett a nyár gyümölcsei is jelen vannak. Szépséges, evokatív illat – és hihetetlen népszerű a hölgyek körében.

A 2002-ben készült Un Zest de Rose egy árnyas citrus lugasban rejlő fehérrózsa zöldteával. Természetes és roppant csinos.

Az ugyanebben az évben született Ecume De Rose kézen fog és romantikus sétára visz a tengerpartra. Különös, könnyed, mégis mély alkotás: rózsa a homokdűnén, friss tengeri fuvallattal – sok, magát parfümrajongóként aposztrofáló kedvenc Rosine kreációja.

A 2005-ös Rose d’Homme egyszerűen zseniális. A férfiaknak készült rózsa-kompozíció – Rogeon és Robert közös munkája – lenyűgözte mind az értő szaksajtót, mind a vevőket. Bár férfiaknak készült, nők is előszeretettel vásárolják. Ellenállhatatlan, stramm és izgalmas illat. A férfiak örömmel fogadják majd, hogy a mai parfümklisék helyett valami kreatívat és valódit, ugyanakkor mégis könnyen szerethetőt kapnak. A Rose D’Homme olyan, mint a labirintus hajnalban – könnyű benne elveszni…
 

Miért rózsa?

A rózsát az ókortól kezdve óriási megbecsülés övezi: Afrodité - a szépség, a szerelem és a szexuális gyönyör görög istennője - virágának tartják, mely a gyönyörű, sudár combjából bújt elő. Kleopátra rózsaszirmokkal borította palotája padlóját, amikor Marcus Antonius-t fogadta. A rómaiak rózsavízzel töltötték fel a szökőkútjaikat a legpazarabb lakomák alkalmával. Legyen csábító vagy szemérmes, erőteljes vagy könnyed, a rózsa misztikus aurát áraszt, tövises szára izgalmas kontrasztban áll gyönyörű szirmaival. A rózsának valódi történelme van a parfüm-készítésben: a virága lenyűgözi a parfümőröket, ugyanis 300-féle illatos molekulát tartalmaz, amit szintetikus úton másolni egyelőre nem járható út.
A rózsa a nőiesség, a szépség és a szerelem ősi szimbolúma. Oly sokféle rózsa van: félénk és büszke, testes és lágy, számtalan alakú és színű. Marie-Helene Rogeon számára a rózsa-esszencia és a rózsa-abszolút a nagy parfümök szíve. Ezért hozta létre kollekcióját a friss Un Zest de Rose-tól az érzéki, elegáns, alapműnek számító La Rose de Rosine-ig. A gyönyörű alkotások kivétel nélkül természetes esszenciákon alapulnak, melyek azonnal felismerhetők. Ahogy a Rosine parfümök kibomlanak, az összetevő illatok mind-mind „kirajzolódnak” a bőrünkön.

Fontos linkek:
A teljes választék: Parfum de Rosine parfüm
A világ legszebb illatai - NEROLI online parfüméria
 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio