Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
Parfum de Nicolai Vissza az előző oldalra

Patricia Nicolai - a Guerlain-vér valódi örököse

 

Patricia Nicolai Párizsban született, a híres Guerlain-család sarjaként. Gyermekkorát a Guerlain-házban töltötte, már fiatalon a családi cég alkotásai vették körbe. Nagymamájának boudoirjáig ért a családi laboratórium, és olyan legendás parfümök születtek meg itt zárt körben, mint a Shalimar, vagy nagymamájának saját illata, az Apres L’ondée. Vakációit a neves természetvédelmi övezetben, Sologne-ban töltötte, ahol megkedvelte az aljnövényzet jellegzetes aromáit - innen ered a neves Cologne Sologne kölnije.

 

Később Patricia vegytant tanult, és a bácsikája, Jean-Jacques Guerlain alapított parfümőr iskolát végezte el. A családi üzletben már nem akart részt venni, hiszen azt megvásárolta az óriásvállalat, az LVMH. Bár az iskolában az ember megtanulja az elméleti alapokat, igazi parfümőrré csak akkor válik, ha sok-sok további év alatt egy gyakorlott szakember mellett sajátítja el a szakma fortélyait. Patricia számára ő Jean-Paul Guerlain volt, aki mellett valódi parfümőrré érett, és aki hozzásegítette, hogy a legjobb helyeken csiszolhassa tovább a tudását.


1989-ben férjével együtt megalapították a Parfum de Nicolai-t. Céljaik a következők voltak: egy családi vállalkozás megalapítása, ahol a maga a parfümőr van a középpontban, és ma már ritkaságszámba menő, valóban minőségi parfüm készítése elérhető áron.


1989-1993-ig az első üzletük alatti pince szolgált laboratóriumként, azonban hamarosan sokkal nagyobb területre volt szükségük, ezért a műhelyüket Orleans-ba, Párizstól két órányira helyezték át. E területen koncentrálódik a francia parfümipar 60 százaléka. A 2000 m2-es műhely már elég nagy ahhoz, hogy megfeleljenek a világ minden tájáról érkező, egyre szaporodó megrendelésnek.

            

                


Munka pedig van bőven: Patricia Nicolai 1988-ben, pályája kezdetén megkapta a legjobb nemzetközi parfüm-készítő díját a Francia Parfümkészítők Társaságától a Number One nevű alkotásáért. A fenséges Sacrebleu hamar nemzetközi sikert aratott. A Nicolai műhely által készített otthoni illatok pedig hamar sikertermékekké váltak: ugyanis Patricia olyan minőségű formulákat kínált, melynek nincs versenytársa a piacon. Az otthoni termékek olyan népszerűek lettek, hogy ma már külön cégnév alatt - Lampe de Perfumeur – kerülnek forgalomba.


Ami a testparfümöket illeti, Patricia nem a pillanatnyi marketingigényeket igyekszik kielégíteni, hanem hosszabb távra tervez: alkotásai a hagyományos francia parfüm-készítés legszebb jegyeit viselik magán, és kétségkívül rendkívüli minőségűek. Patricia Nicolai-t a francia kollegái ma az egyik legkreatívabb és a minőséggel akkurátusan törődő parfümőrként ismerik el. Nem véletlen, hogy őt választották a legendás francia parfüm-múzeum, az Osmotheque vezetőjének.

Fontos linkek:
A teljes Nicolai parfüm-választék: Nicolai parfüm
Az otthoni illatosítás: Nicolai parfüm-lámpa

 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio