Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
diptyque Vissza az előző oldalra
a szépérzék, az utazások és a természet ihlette avant-garde illatok
 
A diptyque története a 60-as évek Párizsába nyúlik vissza. A vállalkozást három művész és jóbarát – Christiane Gautrot belsőépítész, Desmond Knox-Leet festő és Yves Couslant színházi kellékkészítő – alapította. Először egyedi tervezésű kárpitot és tapétát készítettek a Liberty-nek és a Sandersonnak, majd 1961-ben megnyitották első boltjukat a híres Saint-Germain Boulevard-on, hogy bemutathassák munkájukat. Egyedi ízlésükkel az üzlet lassanként egy különleges világgá alakult: egy chic bazárrá, tele különleges dolgokkal, melyet a trio külföldi utazásai alkalmával gyűjtött össze.

Kielégíthetetlen kíváncsiságuk és szépérzékük miatt hamar híre kelt a butiknak, a bohém párizsi művészvilág, majd később világhíres színészek, énekesek és divattervezők – Karl Lagerfeld, Catherine Deneuve, Elton John, Kristin Scott Thomas, Lauren Bacall – szerettek bele a diptyque excentrikus világába. 1963-ban elkészítették saját gyertyáikat, majd ’68-ban az első parfümjüket, a L’Eau-t – és egy mágikus történet vette kezdetét. Ma az ikonikus ovális logóval díszített parfümök és gyertyák az egyik legjobb minőségű és legkülönlegesebb alkotásokat jelentik.

Az egyik legkeresettebb kultuszparfüm, a Philosykos, a költői L’Ombre dans l’Eau („Árnyék a vízen”) és a fás álomillat, a Tam Dao modern legendákká váltak.

A diptyque készíti a világ leghíresebb luxus illatgyertyáit. Akárcsak a parfümök esetében, a diptyque fantasztikus minőségű természetes alapanyagokat, valamint a legtisztább viaszt használja. A Baies, a Pomander vagy az Opoponax mesebeli illatokat varázsol otthonunkba.

A parfümház az utóbbi években úgy döntött, hogy újraértelmezi a cologne kissé megfásult világát. Ennek eredménye a 2008-ban megjelent diptyque cologne-sorozat, mely átírta azt, amit a műfajról gondoltunk. A páratlan minőségű, természetes Givaudan Orpur alapanyagokból készült alkotások a Chanel, Guerlain és Frederic Malle exkluzív termékei elől nyerték el 2009-ben a szakma „Oscar”-díját, a Grand Prix du Parfum elismerést.

fontos linkek:
diptyque parfümök és testápolók
diptyque gyertya-választék
 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio