Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
Amouage Parfum Vissza az előző oldalra

A királyok ajándéka

Az ősi Arábiában már akkor művészi módon készítettek parfümöket, amikor Európában amikor Európában csak egyszer fürödtünk évente – akkor is az orvos utasítására. 1983-ban az ománi királyi család eldöntötte, hogy e nemes hagyománynak formát ad: megalapították az Amouage márkát. Az Amouage Parfum több szempontból valódi különlegesség: először is olyan alkotóelemek találhatók benne, melyet nagyon ritkán vagy egyáltalán nem alkalmaznak – legfőképp az ára és a ritkasága miatt. A világ legdrágább parfümjeként emlegetett Amouage parfümök fő alkotóeleme a világ legritkább és egyben legértékesebb ezüst tömjénje. Ma már csak pár lugas maradt Dhofarban így páratlan, hogy parfümben ilyet találjunk.
Az ománi szultán a legdrágább parfüm-öt, Amouage-t  ajándékoz a hazájába látogató államfőknek.

                             

Valódi ezüst tömjén és a világ legértékesebb rózsája

Az ezüst tömjén olyan megbecsülésnek örvend, hogy Nagy Sándor ezért akarta meghódítani Arábiát, azonban halála megakadályozta ebben. Immár kétezer éve egy kis törzs kiváltsága a szent tömjén begyűjtése. Még a keresztény legendáriumban is feltűnik a három napkeleti bölcs, akik (ezüst) tömjént, mirhát és aranyat hoznak a kis Jézusnak.
A másik kivételes összetevő a világ legritkább rózsája, a magasan a hegyekben növő páratlan ománi sziklarózsa. Ezeket az összetevőket az összes Amouage alkotásban megtaláljuk, és lélegzetelállító mélységet adnak a parfümöknek.

A világ legértékesebb parfüm-alapanyagai: kompromisszumok nélkül

Az Amouage parfümök készítésénél nincs semmiféle anyagi megkötés: az ománi királyi család biztosítja az anyagi fedezetet. És ha mindez nem lenne elég, a világ legnagyobb élő parfümőreit kérik fel, hogy alkossanak örökérvényű klasszikusokat. Guy Robert pedig a francia parfüm-készítés egyik atyja, olyan művek fűződnek a nevéhez, mint a Hermes Equipage, a Caleche, a Dioressence vagy a Madame Rochas – mind örök klasszikus.
„Az én hivatásomban” – mondja Robert – „mindig arról álmodozol, hogy elkészíted a nagybetűs parfümöt, ahol bármit – az árától függetlenül – felhasználhatsz és teljesen szabad utat engedhetsz képzeletednek és tapasztalatodnak.” Nem csoda, hogy Robert az Amouage történetének első alkotását, az opulens, luxus Gold-ot tartja munkája koronaékszerének.
„Játszhatsz csodálatos zenét egy szimpla furulyán, de egy szimfóniához nagyzenekarra van szükséged”. A Gold pedig minden kétséget kizáróan egy szimfónia: végtelen mélységű, pazar karakterével megjelenésével egyidőben belépett a klasszikus hallhatatlan panteonjába. Hangulatában a pompás Versailles találkozik Arábia legnemesebb parfüm-hagyományaival: több mint 120 természetes összetevőt tartalmaz.



Amouage: a negyedszázados évforduló

Az Amouage ma az egyik legkülönlegesebb, legnagyobbra értékelt parfüm-ház, melynek alkotásaihoz tőlünk Nyugatabbra is nehéz hozzájutni.
Az Amouage immár 25 éves, és erre a jeles évfordulóra 2007 végén megjelent a Jubilation (Ünnep). A női Jubilation 25 parfüm és a férfi Jubilation XXV alkotásokat az éjszakai Hold földöntúli szépsége és titokzatossága ihlette - sokan az elmúlt évek legnagyszerűbb parfümjeit tisztelik bennük.

Fontos linkek:
A teljes Amouage-választék: Amouage - a legdrágább parfüm
Hivatalos Amouage website: www.amouge.com

 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio