Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
Amouage Attar - az isteni illat Vissza az előző oldalra
Az attar urdu eredetű szó és isteni illatot jelent – a parfümvilág arisztokratáit illetik ezzel a névvel. Az attarokat az különbözteti meg a Nyugaton megszokott parfümöktől, hogy olajalapúak és teljesen organikus anyagokból készülnek. Gyakorlatilag a koncentrált növénykivonatok. Virágokból, levelekből, gyökerekből és gyantából nyerik őket. A leggyakrabban, ősidők óta használt alapanyagok közé sorolható a rózsa, a jázmin, a champa, a tubarózsa, valamint a vetiver és a gyömbér. Nem feledkezhetünk el a szantálfáról, a fahéjról és az oudról, valamint a valódi mósuszról, mirháról és ámbráról sem. Néhány közel-keleti ország és India az attarok hazája, azonban már sok helyen elveszett az attarok előállításának hagyománya. Az Amouage komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a tudás megmaradjon és annak legtisztább formájában legyen elérhető. A valódi attarok speciális gőzdesztillációval és enfleurage-zsal készülnek. A hosszadalmas és rendkívül összetett folyamat során három, különböző minőségű attar nyerhető, mely a felhasznált összetevő (szirmok, levelek, virágok, stb.) mennyiségétől függ. Az ily módon készített első osztályú attar legalább 2000 kilogramm (!) virágos összetevőt igényel. Az enfleurage (az „illattal való átitatás” francia megfelelője) során az összetevőt bázisolajba merítik, így biztosítva, hogy a bázis telítődjék a kívánt illattal.

Az attarokat nagy tisztelet övezi Közel-Keleten és Indiában immár 4000 éve, azonban Nyugaton eddig nem voltak hozzáférhetőek. Az ősi arab orroknak (parfümőröknek) megvan az a kétségtelen előnyük, hogy az attarok legkiválóbb alapanyagai az ő területükön lelhetők fel – így a tömjén, a mirha és a fahéj.

A mai parfümök legtöbbje számos kemikália keveréke, amit színtelen, szagtalan alkoholban oldanak fel. E vegyi keverékek egyértelműen elhalványodnak az attar olajok ereje és varázsa mellett. Az attarok akár több napon át is érezhetők a bőrön, főként ha valóban jó minőségűek. Az attarok megőrzik a természetes nehéz molekuláris struktúrát, így illatuk közel marad a bőrfelszínhez (kb. fél méterre), magyarán csak az „intimzónánkba” lépő személyt bűvölik el. Mivel olajalapú, a száraz bőrön is nagyon tartós.

Az Amouage attarjai ugyanazok az illatkompozíciók, amit a Keleten évszázadokon át viseltek a spirituális szépségért. Ezen elegáns aromák közvetlenül visszavezethetők az ősi gyógyítókhoz, profétákhoz, akik illatos olajokkal hatottak az érzelmekre és emelték fel a lelket. Az attarok minőségileg olyan kategóriába tartoznak, hogy sokan fogják nekünk szegezni a kérdést: „Mi ez az illat rajtad?”. Az Amouage büszke arra, hogy a legkiválóbb és legritkább attarok készíti, melyek összetevői szigorúan őrzött titoknak minősülnek.
                    

Fontos linkek:
Amouage Attar - koncentrált tiszta parfümolajok
Amouage Parfum - EDP töménységű, világhíres parfümök
 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio