Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
A borotválkozás művészete Vissza az előző oldalra

A borotválkozás művészete

 

A borotválkozás nem ösztönös tudásból fakad, tanulni kell. A technikánk finomodásával, a jó minőségű termékek használatával a napi szükségszerű rutinból örömteli élményt varázsolhatunk. Gondoljunk csak arra, hogy a borotválkozás milyen komoly mértékben befolyásolja arcbőrünk kinézetét - és így közvetve a mi közérzetünket. Aki megtanul megfelelő ápolókészítményeket és kellékeket használni, a borotválkozás számos kellemetlen velejárójától - bőrkipattogzás, begyulladt szőrtüsző - megszabadulhat, valamint erős szőrzet esetén fájdalommentessé teheti a műveletet.

 

A borotválkozás technikája

1. Meleg víz

A tökéletes borotválkozás első alapvető feltétele a meleg víz. Az arcszőrzet a meleg víztől felpuhul, így fájdalommentesebb lesz leborotválni, a meleg pedig ráadásul ellazítja az arc izmait, így a borotválkozás könnyebbé válik. Éppen ezért a legjobb, ha zuhanyzás vagy fürdés után borotválkozunk. Ugyanezt a hatást elérhetjük úgy is, hogy egy kisebb, meleg vizes törülközöt terítünk az arcunkra legalább fél percig.

 

2. Az arc előkészítése
Akik igazán tökéletes, biztonságos borotválkozást szeretnének vagy érzékeny a bőrük, szívesen használnak borotválkozás előtti készítményeket. Ilyen a Musgo Real Borotválkozás előtti olaj, a Musgo Real Glicerines arcszappan, vagy a nagy becsben tartott, többféle Trumper Skin Food. Ezek megvédik a bőrt, és a borotva „zökkenőmentesen” siklik a bőr felszínén. A Skin Foodot vagy a Musgo Real készítményeket a szőr növekedési irányával ellentétesen érdemes a bőrbe masszírozni, így megemelkedik a szőrzet és még egyszerűbb lesz a borotválkozás.

 

3. Borotvakrém vagy szappan felvitele
A Musgo Real borotvakrém vagy a Trumper borotvakrém akár kézzel is felvihető az arcbőrre, de a legjobb eredményt kétségkívül borotvapamacs használatával érhetjük el. A KENT borzszőr pamacs-ot tartsuk meleg folyóvíz alatt, míg meg nem szívja magát vízzel. Ezután a felszívott víz körülbelül kétharmadát gyengéden rázzuk ki belőle. A fémtubusos krém esetében nyomjuk ki egy kicsit az egyik tenyerünkbe, mártsuk bele a borotvapamacs végét, és körkörös mozdulatokkal képezzünk habot (ezt akár közvetlenül az arcon is elvégezhetjük). Tégelyesnél krémnél csupán érintsük bele a pamacs végét. Az arcon mindenképp körkörös mozdulatokkal oszlassuk el a krémes habot. A pamacsot meleg vízbe márthatjuk, ha nedvesíteni kell.
Borotvaszappan esetén – használhatjuk a Trumper nagyszerű szappanjait vagy a KENT borotvaszappan -ját – a tégelyben képezzünk habot. Egy tipp: a borotvapamacs kímélése érdekében a tégelyben ne mozgassuk körkörösen a pamacsot, hanem csupán fel és le. Mozgathatjuk néha körkörösen, de ne állandóan körkörösen - ugyanis így idővel kihullhatnak a szőrszálak.

 

4. A borotválkozás
A pengét melegítsük fel a mosdóvízben vagy forró folyó víz alatt, a szőrnövekedés irányában borotválkozzunk, miközben újra és újra leöblítjük a pengét forró vízben. Lehetőleg ne borotválkozzunk a szőrnövekedéssel ellentétesen, mert az szőrtüsző-gyulladáshoz, kipattogzáshoz és benőtt szőrszálakhoz vezet. Az áll alatti részen – ha nem vagyunk erre érzékenyek – esetleg a növekedéssel ellentétesen is próbálkozhatunk. Ha nagyon sima bőrt szeretnénk, újra vigyük fel a habot, és oldalirányú, több rövid húzást is végezhetünk.

 

5. A bőr ápolása borotválkozás után

Először is, zárjuk be a pórusokat: öblítsük át alaposan bőrünket hideg vízzel, majd tiszta törülközővel tapogassuk végig az arcot gyengéden.
A vizes borotválkozás bőrradírozó és -tisztító hatással bír. Új, tiszta egészséges bőr marad utána. A friss bőr azonban ápolást, védelmet igényel. Használhatjuk az alkoholmentes Trumper Skin Foodokat (érzékeny bőrhöz kifejezetten ajánlott a Rózsa Skinfood), a Lime Aftershave-t vagy a Musgo Real Aftershave-t vagy Musgo Real Aftershave Balzsam-ot (ez utóbbi alkoholmentes). Miután megvagyunk, a tökéletes végeredményhez használjunk kölnit: a Trumper kölni és parfüm vagy a Musgo Real No. 1 Cologne remek választás. A szórófej nélküli kölnik helye a fülek mögött vagy a nyak oldalán van.

 

6. A borotvapamacs gondozása
Borotválkozás után öblítsük ki alaposan a pamacsot folyóvíz alatt, rázzuk ki belőle a felesleges vizet, és fejjel lefelé helyezzük a tartójára (Kent pamacstartó), hogy kiszáradhasson - így nem marad víz a szőrszálak tövénél.

7. Egy utolsó jótanács
A férfiak egy bizonyos kor után nem feldkezhetnek meg az orrszőr és a fülszőr rendszeres nyírásáról. Ehhez ajánljuk a megbízható, mechanikus Trumper orrszőr és fülszőr nyíró-t.

A megfelelő Trumper borotvakrém vagy borotvaszappan választása

Trumper Lime – Friss zöldcitrom: Karib-szigeteki vibrálóan élénk citrus. Normál és zsíros bőrre.

Trumper Rózsa – Bársonyos rózsa: kifinomult illat, igazi klasszikus. Kifejezetten érzékeny bőrre.

Trumper Ibolya – Tiszta ibolya: fantasztikus szín, úri illat. Érzékeny bőrre.

Trumper Kókusz – Krémes kókusz: a természetes kókuszolaj a trópusi idillhez. Normál és száraz bőrre.

Trumper Mandula – Édes mandula: pazar, gazdag mandula. Normál és száraz bőrre.

Trumper Szantál– Érzéki szantál: férfi klasszis valódi szantálból. Normál bőrre.

Skin Food – a Trumper világhíres Skin Foodját aki egyszer kipróbálja, már nehezen lenne meg nélküle. E varázslatos borotválkozás előtti és utáni készítmény többféle változatban - akár illatmentes verzióban is - elérhető.

Fontos linkek:
A londoni Geo. F. Trumper termékek: Trumper borotválkozás
Az angol KENT pamacs és szappan: KENT borotválkozás
A legendás portugál borotvakrém: Musgo Real borotválkozás
Összes termék: Férfi borotválkozás

A világ legszebb illatai: NEROLI online parfüméria

 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio