Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
L'Artisan Parfumeur Vissza az előző oldalra

A francia art de vivre és elegancia hű képviselője

 

"A parfümök világának történetében a L’Artisan Parfumeur egy egész fejezetet érdemel" – állítja a parfümök szakavatott kortárs szakértője, Luca Turin. Bár a párizsi székhelyű L’Artisan egy viszonylag kicsiny francia cég, mégis rendkívül sokat köszönhetnek neki a parfümök rajongói.

 

A legendás parfümkészítő, Jean-François Laporte 1976-ban nyitotta meg az első L’Artisan Parfumeur butikot Franciaország fővárosában. A cég azóta számos olyan innovatív ötlettel gazdagította a parfümkészítés tudományát, melyek forradalminak számítottak a maguk korában, és ma is különlegesnek hatnak: párosították a vanília és a vattacukor jellegzetes illatát a Vanilia-ban, elsőként használtak kávét a Eau de Navigateur-ban, valamint ők hozták létre az első valódi fügeillatú kompozíciót az imádnivalóan zamatos Premier Figuier személyében. Sőt, a cég olyan emlékezetes alkotásokkal örvendeztette meg a nagyközönséget, mint a cirkuszok illatvilága által inspirált Dzing!, vagy a feledhetetlen füstös teával illatozó Tea for Two.


A L’Artisan Parfumeur szakít a parfümkészítés hagyományos elveivel abban, hogy az illatok gyökeréhez nyúl - ezek pedig nem mások, min az emlékek. Ahelyett, hogy a manapság oly divatos aromaterápiás célzatú parfümöket hoznának forgalomba, a L’Artisan Parfumeur megragad egy hangulatot, és ezt próbálja az illatok nyelvén kifejezni (eklatáns példája ennek a már említett Dzing!). A marketing teljes elhagyásával, a L’Artisan cseppfolyósított érzelmekkel ajándékoz meg. Legyen ez egy séta az érett gyümölcsöktől roskadozó fügefák között (Premier Figuier), a nyári vakációk tarka virágillata (a gyönyörű, romantikus La Chasse aux Papillons) vagy a rózsák és az eső áztatta föld kipárolgásának kivételes egyvelege (Voleur de Roses). Mi több, az erdő és a farkasok bundájának karakteres illatvilágát is sikerül megidézni a végtelenül buja, férfiaknak készült,de a hölgyek által is magasztalt Mechant Loup-pal (Gonosz farkas).

A cég parfümjei kifejezetten ajánlhatók azoknak, akik el akarnak szakadni a mai, sokszor lélektelen óriás parfümériák gombamód szaporodó kínálatától. Marie Dumont, a L’Artisan jelenlegi első embere egyértelműen rámutat arra, hogy a L’Artisan Parfumeur termékeit egy szűk rétegnek készítik, és ezt szándékosan teszik. Nem akarnak kényszeredetten megfelelni a tömegigényeknek, sőt még csak a parfümök komponálásnak bevett gyakorlatát is elvetik azért, hogy különleges termékekkel lepjék meg az illatok rajongóit. Bensőséges illatok ezek, mely sokszor hívnak elő régi, kellemes emlékeket a szagláson keresztül. Sokaknak a L’Artisannal való találkozás elsöprő erejű hatással van arra, amit addig a parfümökről gondoltak.


                                                  


Mint luxusmárka, a L’Artisan Parfumeur a legjobb minőségű összetevőket, esszenciákat használja illatszerei készítésénél, melyeket a jellegzetes üvegcsékben kínál. Az üvegeket a híres üvegkészítő manufaktúra, a Brosse készíti Federico Restrepo terve alapján. Mindössze az alkalmazott címke színe és az illatok egyedi logója különbözteti meg őket egymástól.

Fontos linkek:
A teljes L'Artisan-választék: L'Artisan Parfumeur parfüm

 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio