Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
Sminkecset - Az útmutató Vissza az előző oldalra

A sminkecset professzionális használata lépésről-lépésre

Besnyő Csilla profi sminkes tanácsai

1. A korrektor használata
Kezdjük a korrektor ecset használatával. Az arcon lévő hibák (pigmentfoltok, szem alatti karikák, hegek, pattanások) korrigálását a korrektor ecsettel végezzük (Kent TWMU7 korrektorecset). Kézfejünkre kis mennyiségű korrektort helyezünk, majd az ecset segítségével felhelyezzük a problémás területre. Többféle színű, árnyalatú korrektor létezik: a sötét, szem alatti karikák elfedésére a barack színű korrektor szolgál, a piros foltok halványítására a zöld színű. Ha nincsenek arcszínűnktől nagyon eltérő hibák az arcunkon, akkor elegendő bőrszínünknél kissé világosabb színű korrektort használni.

 

2. Az alapozó felvitele
Az alapozót, mely krémes állagú vagy 2-1-ben compact alapozó a Kent TWMU8 nagy alapozó ecset segítségével vigyük fel az arcunkra úgy, hogy a lekorrektorozott részekre is ráhelyezve, homogén felszínt kapjunk. Figyeljünk arra, hogy az általunk választott alapozó a bőrszínünkhöz igazodjon, ezért vásárlás során az arcunkon, és ne a kézfejünkön próbáljuk ki az alapozót. Száraz bőr esetén krémes állagú (fluid) alapozó a megfelelő választás. Zsíros bőrre a mattító alapozó vagy a 2-1 compact alapozó javasolt.

 

3. Árnyékolás: az arc éleinek kiemelése
Az arcunk karakterének kiemelését a TWMU9 kontúr púderecset segítségével végezhetjük el. Bőrszínünk és alapozónk árnyalatánál sötétebb (barnás, rózsaszínes, arany, bronz) poranyaggal végezzük a járomcsont, állkapocs, homlok részinél.

 

4. Pirosítás: varázsoljuk arcunkat élettelivé!
A pirosítót a Kent TWMU10 arcpirosító ecset segítségével vigyük fel az arcunkra. Könnyedén megtalálhatjuk az ívet, ha beszívjuk a szánkat, és fülünk irányába simítunk az ecsettel. Ezután mosolyra húzzuk a szánkat, és az arcunkon kidomborodó részre felhelyezzük a bébipírt.

 

5. A szemöldök ívének kiemelése
Először a Kent TWMU2 szemöldökfixáló ecset használatával fésüljük ki természetes ívében a szemöldököt. Ezután a TWMU1 ferde szemöldökecset segítségével a szemöldökünk színével megegyező árnyalattal kontúrt adunk, kitöltve az esetlegesen hiányzó részeket ill. meghosszabíthatjuk, ha szükséges.

 

6. A szemhéj árnyékolása
A Kent TWMU3 ferde szemhéjárnyékoló ecset használatával a felvisszük a szemhéjakra a kívánt színt. Először kezdjük a világosabbal mindkét szemhéjunkra, majd a sötétebb színnel folytassuk - a külső szemzúgtól befelé haladva megadjuk a kívánt ívet.

 

7. Tegyük hatásosabbá szemünket!
A Kent TWMU4 gömbölyített szemhéjecset szolgál arra, hogy sötétebb kontúrokat adjunk a szemnek. Ehhez a szemhéjon keresztül kövessük a szemgolyó felső ívét vagy árnyékoljuk külső szemzúgot.
A Kent TWMU5 szemkihúzó ecset segítségével alul és felül megerősíthetjük a szemünk ívét. Ha benedvesítjük az ecsetet, határozott vonalakat tudunk rajzolni a szem köré – akár tusvonalakat is húzhatunk.

 

8. Ragyogó szempillák
A szempillaspirállal emeljük ki szempilláinkat, majd fésüljük ki őket a Kent TWMU2 szemöldökfixáló ecset fésűs részével, hogy elkerüljük a csomók kialakulását ill. szétválasszuk a pillákat.

 

9. Az érzéki száj titka

Szájkontúr ceruzával meghúzzuk a száj vonalát, majd a Kent TWMU6 rúzsecset segítségével felvisszük az egész felületére a rúzst vagy a szájfényt. Ha érzéki szájat szeretnénk, akkor játszhatunk a színekkel: a sötétebb kontúrhoz világosabb rúzsszínt használunk. Keskenyebb szájra szájfény javasolt, mert megnagyobbítja a szájfelszínt. Vastagabb ajkakra mattabb rúzst rakjunk.

 

+1 tipp: A táskánkba vagy utazáshoz a Kent TWMU12 púder- és bronzosító ecset ajánlott, mert a púder és a pír felvitelére egyaránt alkalmas, és kis helyet foglal. Belefér a táskánkba, így rendezvényeken, partikon gyorsan tudjuk korrigálni vele a sminkünket. Például ha arcunk fényessé válik, könnyedén és gyorsan mattosíthatjuk.

 

Besnyő Csilla a KENT sminkecsetek-ről:

"Mind professzionális, mind hétköznapi sminkeléshez szívből ajánlom a KENT vörös ecseteit. Nagyon finom szőrből készültek, ami igen kedvező, mert az arc érzékeny részein dolgozunk velük. A színek kiválóan eldolgozhatók vele, az ecsetek fejének az íve tökéletes módon van megformázva. A tartósságát tekintve egy ilyen sminkecset több évig kiszolgálhat hétköznapi felhasználás mellett, de figyeljünk arra, hogy megfelelően tisztítsuk őket. A legegyszerűbben a patikákban beszerezhető sebbenzinnel tehetjük ezt meg. Vagy akár samponnal és hajbalzsammal is elvégezhetjük a tisztítást, lévén természetes szőrről szó. Mivel a KENT ecsetek nyelei pont megfelelő méretűek, könnyű velük dolgozni, és kis helyen is elférnek."

 

Besnyő Csilla immár 4 éve vezető sminkes az MTV-nél, valamint a TV2 is gyakran felkéri különböző munkákra. Rendszeresen készít sminket a Sanoma kiadó címlapjaira (Nők Lapja, Színes RTV), valamint gyakran ad hölgyeknek sminktanácsokat, hogyan válhatnak egyszerűen széppé.

Fontos link:
Az angol KENT királyi sminkecset-választéka: KENT sminkecset

 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio