Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
Lorenzo Villoresi Vissza az előző oldalra

Lorenzo VilloresiLorenzo Villoresi eredetileg filozófusnak tanult a firenzei egyetemen. Az egyetem elvégzése után minden vágya az volt, hogy folytassa azokat a kutatási munkákat, melyek keretében ősi filozófiákat tanulmányozott. Evégett kezdett a Keletre utazgatni, bejárta Jeruzsálemet, Kairót, a Közel-Keletet. E helyeken teljesen elbűvölte őt az emberek nyugodt életstílusa, világa, mely jelentősen eltér a mi rohanó nyugati kultúránktól. Fűszereket, aromákat, esszenciákat vásárolgatott itt a saját maga élvezetére, melyekkel aztán visszatért Olaszországba. Innen már csak kis ugrás volt a parfümök világa. Ugyanis hamar eljutott arra a felismerésre, hogy mi itt Nyugaton elvesztettük kapcsolatunkat az öt érzékszerv egyikével, nevezetesen a szaglással – főleg, ami az ezzel kapcsolatos érzékiséget illeti. Így hobbi gyanánt nemcsak alapanyagokat gyűjtött, hanem a parfümökkel foglalkozó szövegeket. A barátok, ismerősök, akik kissé meghökkenve szemlélték, hogyan lesz a filozófus kutatóból egyszerre a parfümök mestere, sorban álltak azokért a fantasztikus aromaelegyekért, melyeket Villoresi eredetileg pusztán a saját maga szórakoztatására állított össze. Aztán az egyik közeli barát a 80-as évek végén megkérte, készítsen a híres divatháznak, a Fendinek potpourrit és illatgyertyákat. Villoresinek tetszett a kihívás, így igent mondott a felkérésre. A többi immár legenda…

 

                                                   Lorenzo Villoresi Classic


Lorenzo Villoresi ezzel ősei útját követte – hiszen ki ne hallott volna a híres firenzei kereskedőkről? A fűszerekkel, illataromákkal való kereskedelem ugyanis a toszkán városban született. Innen indultak útnak Kelet felé a kereskedők az értékes fűszerekért. Eme tevékenység a XVI. században, Medici Katalin alatt élte virágkorát, aki aztán hozzáment II. Henrikhez, és magával vitte a parfümkészítés tudományát a villával és a tésztával együtt Franciaországba.


Jackie Onassis Villoresi tehát belefogott abba, mely mára világszerte ismertté tette nevét. A parfümöket akkurátusan, rétegről-rétegre építi fel ősi hagyományok, és olyan érzék segítségével, melynek kivételességét mindenki elismeri. Kompozícióiban csak természetes összetevőket használ: szantálfát Indiából, keserűnarancsot Szicíliából, levendulát Ausztráliából és így tovább. Firenzei villájában járt már Sting felesége, aki exkluzív meglepetést keresett Madonna születésnapjára, Billy Joel a lányával, Anna Fendi, de hűséges rajongói közé tartozik Linda Evangelista is, és ugyanide tartozott a volt Kennedy-feleség, a néhai Jackie Onassis. Sőt, a volt brit miniszterelnök felesége, Cherie Blair is vásárolt itt már ajándékot az anyakirálynőnek.
 

Villoresi kollekciójában megtalálható a klasszikus parfümkészítés monotematikus darabjai, mint a Musk (Mósusz), Sandalo (Szantálfa), Incensi (Tömjén), de a Fantasy-kollekcióban olyan - mára kultusztermékekké vált - darabokkal is találkoznuk, mint a Piper Nigrum (karakteres fűszerkavalkád), a Yerbamate (a végtelen prérit idéző gyógynövényes zöld unikum) és a bestseller listák élén található tünemény, a belle epoque világát életre keltő Teint de Neige.

 

Lorenzo Villoresi 2006-ban elnyerte a nemzetközi parfümkészítés Coty díját, azaz az Év parfümőrének választották.

 

A mindig kifogástalanul elegáns Villoresi egyébként töretlenül hisz a kis önálló vállalkozásokban, és nem szívleli a multinacionális mamutcégeket, a globalizációt. Az ő szavaival: „Mára már ritkán lelünk valami egyedire, ugyanazt a parfümöt vehetjük meg minden reptéri duty free shopban. Régebben a MADE IN ITALY még jelentett valamit…”

Fontos linkek:
A teljes Villoresi-választék: Lorenzo Villoresi parfüm

 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio