Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
REN Clean Skincare Vissza az előző oldalra
London legmenőbb kozmetikai márkája megérkezett Magyarországra!

Egy újabb kozmetikai márka? Nincs elég belőlük? – sóhajthatnánk fel. Nos, nem egészen, nem egy szimpla új márkáról van szó. Sokat töprengtünk, vizsgálódtunk, miben tudnánk valami újat, parfümjeinkhez mérten különlegeset nyújtani a NEROLI igényes és új dolgokra fogékony közönségének.
A REN adta a választ a kérdésre. E londoni márka az, amibe viharosan beleszerettünk: a koncepcióba, a minőségbe, a csomagolásba – és nemcsak mi, hanem az angol sztárvilág is. Hiszen Kate Winslett, Sienna Miller, Kate Moss és Jude Law mind imádja a REN-t, sőt immár az Újvilágba is betört a márka: Uma Thurman kedvence.

Mitől különleges a REN?

A REN szó svédül azt jelenti: tiszta. Nincsenek benne bőrre ártalmas, a kozmetikai ipar által előszeretettel használt szintetikus összetevők. De a REN nem akar a divatot meglovagolva egy újabb "bio"-termék lenni: a kozmetikai tudomány rég meghaladta azt a low-tech, egyszerű receptúrát, amit kínálnak. Magyarán, hatásosságukat tekintve nem vehetik fel a versenyt a mai high-tech kozmetikumokkal. Aki már próbált bizonyos kor után bioterméket használni, jól tudja, miről van szó.

A REN azt tűzte ki célul, hogy a legmodernebb biológiai kutatásokat próbálja csak és kizárólag természetes összetevőkből a kezünkbe adni – kizárva az összes ártalmas szintetikumot.Nincsenek tehát bennük: kőolajszármazékok, szintetikus illatanyagok, szulfátok, szintetikus színezőanyagok, állati összetevők, parabének.
Továbbá a REN termékek mentesek az olyan lehetséges irritációt kiváltó anyagoktól, mint a glikolok és diglokolok (például propilénglikol), PEG-ek, PPG-k, urea, D.E.A., T.E.A., PABA és más szintetikus napvédők, alipatikus alkoholok/szénhidrátok, fumarátok, aminok, alkanolaminok, szintetikus AHA-k/BHA-k, polikrilamidok, metakrilátok, elasztomer, poloxamer, vinil, poliquatternium, szintetikus kelátok, nylon, nitrilek, nitrátok, nitroszamin kibocsájtók, bromátok, fluor, alumínium és alumina.

Mit jelent a REN Tiszta Bio Aktív Bőrápolás:
TISZTA = ásványolaj, szulfát, parabén, szintetikus illat, szintetikus színezék, TEA, DEA, glikol, szilikon, PEG-származék mentes
BIO = a legfejlettebb biológiai kutatási vívmányokat használó
AKTÍV = hatékony, aktív összetevők

A REN az, aminek bőrápolásnak lennie kell: tudományosan fejlesztett, bio aktív összetevők, természetes receptúra.

És hogy még mi mindenre figyelnek a REN-nél: a termékek légmentes, újrafelhasználható (környezetbarát) pumpás kiszerelésben érkeznek. Ez felettébb praktikus: törhetetlen és könnyen befér a táskába, a légmentes pumpás kialakítás miatt pedig esztétikus marad a készítmény, nem szárad meg. Maga az alapanyag azonban nem is ebben, hanem ezen belül orvosi védőtasakban van, olyanban, amit a kórházakban az infúziónál használnak. Így elkerülhető, hogy a csomagolás beleoldódjon a készítménybe – az pedig tényleg tiszta marad.

További előnyök:

- Allergiások is nyugodtan használhatják, a legminimálisabb az allergiás reakció kialakulásának lehetősége
- Napjaink egyik legnevesebb londoni bőrgyógyásza, Dr. Frances Prenna Jones maga is ezt használja
- Többszörös díjnyertes termékek – a mérvadó divatmagazinok imádják a REN-t, akad olyan termékük (Moroccan Rose Body Wash), mely immár 7 éve folyamatosan nyeri az InStyle magazin Best Beauty Buy díját.
- Nincs szükség kozmetikus segítségére – színkód szerint rátalálhatunk a bőrtípusunknak megfelelő készítményekre
- Az EU-ban nemsokára bevezetésre kerülő legszigorúbb natúrkozmetikai előírásoknak is megfelel.
- Uniszex termékek – a nők és a férfiak egyaránt használhatják
 
A REN története

Nem mindennapos dolog olyan szépségmogulokkal találkozni, akiknek vad humoruk van és rendkívül szórakoztatóak. A REN alapítói, Robert Calcraft és Anthony Buck márpedig ilyenek. Az egyetemen találkoztak először még a WHAM! és a lobogó nagy hajak idejében. Eltöltöttek néhány évet a marketing és reklám akkor még dicsőséges időszakában, majd eldobták a színes szemüvegkereteiket és márka-konzultáns céget alapítottak. Ekkor történt, hogy Anthony felesége az első terhessége alatt gyakorlatilag az összes kozmetikai termékre durva bőrreakciókat mutatott. A férj természetesen segíteni szeretett volna rajta: Roberttel együtt elmerültek a bőrápolás világában, ami egyre inkább elbűvölte és kíváncsivá tette őket. Olyannyira szenvedélyessé váltak, hogy ösztöneikre hallgatva feladták sikeres karrierjüket, és megalapították saját kozmetikai márkájukat.



Tapasztalataikat összegezve úgy gondolták, hogy teljesen új megközelítésre van szükség. Ugyanis egyre többen voltak úgy, mint Anthony felesége, aki miután rájött, hogy a problémákat a szintetikus összetevők okozzák, natúr termékeket kezdett használni. Azonban e készítmények ragadósak voltak, nem éppen vonzó illattal – és valójában nem hoztak semmilyen meggyőző eredményt. Ez alapján döntött Anthony és Robert, hogy megpróbálkozik az addig járatlan úttal: olyan készítményeket fejlesztenek ki, melyek természetes összetevőkkel hoznak olyan eredményt, mint a kemikáliákkal teli, high-tech társaik – ráadásul a használatuk is kellemes lesz!

A REN Tiszta Bio Aktív Bőrápolás koncepciója tehát megvolt, és lassan az a briliáns (és kissé őrült) francia farmakológus-hölgy is, aki segítségükre volt a termékek megalkotásában. A kőolajszármazékok, glikolok és egyéb – szinte minden hétköznapi kozmetikai termékben megtalálható – kemikáliák nélkül, a REN olyan bio aktív összetevőket tartalmaz, melyek lemásolják és serkentik a bőr természetes helyreállító és megújító folyamatait.

És mi volt a válasz? Bár eleinte a termékek híre csak szájról-szájra terjedt, hamarosan a REN a különleges Space NK kozmetikai butikok sztártermékévé vált Angliában, és nemsokára a Selfridges, a Harrods, a Liberty és a Harvey Nichols luxusáruházakban is megjelent, csakúgy mint az angol sztárok fürdőszobapolcain. Ma a világ mintegy 40 országában kapható.
 
A REN folyamatosan fejleszt és élenjár a legújabb tudományos kozmetikai vívmányok felhasználásában. „Bizonyosak vagyunk abban, hogy a REN a jövő bőrápolási gyakorlatának mintapéldánya.” – nyilatkozta nemrég Anthony. Bárcsak tényleg így lenne!

Hasznos linkek:
Milyen bőrtípusunk van?
Milyen REN termékeket használjunk: Napi bőrápolási rutin
 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio