Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
Claus Porto luxus szappan Vissza az előző oldalra

A legrégebbi és legpatinásabb szappan-készítő műhely a 1887-ben Portóban alapított Claus Porto. A vállalkozást két világhírű vegyész, Ferdinand Claus és Georges Schwedder hozták létre, a műhely később a valaha létezett legfontosabb szappan-gyárrá nőtte ki magát. Az első világháború a két német alapítónak örökre el kellett hagyni Portugáliát, azonban a cégvezető, Achilles de Brito megvásárolta tőlük a műhelyt. Az ő felügyelete és szakértelme alatt a cég virágzott és Európa-szerte a világ legjobb szappan-készítő műhelyeként vált ismertté.

 

Nem sokkal később Franciaország, Anglia és Spanyolország leghíresebb parfüm- és divatházai már a Claus Portóval gyártatták pipere szappanjaikat. A szappan-műhely mindmáig családi tulajdonban áll, jelenleg Achilles de Brito dédunokája áll a vállalkozás élén. E több mint 120 éves cégben a tulajdonos család továbbra is elődeik kipróbált módszereivel készíti csodálatos szappanjait.

 

Más cégek modern, automatizált módszereket, valamint gyengébb minőségű alapanyagokat használnak. Ennek egyszerű az oka: a termék előállítása így jóval olcsóbb lehet, a modern technológiával pedig elhagyható az emberi munkaerő. A Claus Portónál azonban mindmáig hétszer hengerelik a szappant (a hengerelés a szappan keverésére vonatkozik: egyre több légbuborékot szorítnak ki, így az illatanyag egyre egyenletesebben oszlik el). Még a rendkívüli minőségű francia pipereszappanokat is „mindössze” háromszor keverik...


A hétszeres hengerelés egy sűrű, kemény szappant eredményez, ami az legutolsó darabkájáig illatos, nem töredezik, nem reped meg, és fantasztikus krémesen habzik. A Claus Portónál az összes szappant természetes módon, három héten át szabad levegőn szárítják, szemben a meleg levegővel való gyorsított szárítással, ami bár kívül gyorsan kiszárítja a szappant, azonban az belül puha marad, emiatt pedig töredezhet. E krémes luxus szappanok kókuszolajból készülnek, és 2%-nyi sheavajjal gazdagítják őket, ami hatékonyan hidratálja és védi a bőrt. A Claus Porto messzeföldön híres illatanyagai Dél-Franciaországból származnak. A Claus Porto szappan teljesen természetes, 100 %-ban lebomlik a természetben.

 

                                                                          

Fontos linkek:
A teljes Claus Porto szappan-választék: Claus Porto luxus szappan

 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio