Vissza a főoldalra

Az első luxus parfüméria

parfümbőrápolásborotválkozássmink
Parfüm & luxus hírlevél
A CREED-parfümház Vissza az előző oldalra
A CREED a világ egyetlen máig családi kézben lévő luxus parfümháza. A céget 1760-ban alapították, és a parfüm-készítés művészete azóta apáról fiúra száll, a CREED parfümök pedig világhírnévre tettek szert. A világ legrégebbi családi vállalkozásainak egyike, amely története során eddig több mint tíz királyi házat szolgált ki. A CREED-házat 1760-ban James Henry Creed alapította Londonban. Viktória királynőnek személyes kedvencévé vált, és kijelölte a céget, mint udvari beszállítót. Hamarosan az európai királyi családok közül egyre többen kérték fel a CREED-házat illatszerek készítésére, III. Napóleon, Eugénia császárné, Ferenc József, Sissi magyar királyné és Krisztina spanyol királyné mind elismeréssel adóztak a Creed család szakértelme előtt. 1854-ben Eugénia francia császárné kérésére a Creed család Párizsba költözött, és hamarosan komoly hírnévre tett szert az arisztokrácia körében. Ma a CREED párizsi központja ugyanabban az épületben található, amit Eugénia császárné biztosított a nemes család számára.
 


A CREED-manufaktúra

Ma Olivier Creed, hatodik generációs mesterparfümőr szakmai irányítása alá tartozik a cég. Mr. Creed a fiával, Erwinnel dolgozik együtt, aki a ház jövőbeli örököse. Mr. Creed maga tervezi és komponálja az illatokat, a parfümök készítése a hagyományos – ma már elvétve alkalmazott – módszerekkel történik a cég 35 munkatársa által a Párizstól nem messze fekvő erdei műhelyben. A rusztikus házakban van az iroda, a hideg és meleg tárolók, a műhely, ide szállítják a világ minden tájáról összegyűjtött értékes természetes összetevőket, és itt is csomagolják e kivételes alkotásokat.



A parfümkészítés folyamata: a hagyomány tisztelete

Amikor Olivier Creed egy új parfüm alkotásába fog saját inspirációja alapján, csak a készülő parfümöt viseli nappal és éjszaka. Fiával állandóan figyelik, kiértékelik a kompozíciót, néha hozzáadva egy új összetevőt, esetleg kivonva egy másikat. Közben folyamatosan tartják a kapcsolatot a világszerte, régóta a CREED-háznak dolgozó helyi termelőkkel, beszállítókkal, akik az alapanyagokat szállítják a bergamottól a szantálfáig. A Creed család tagjai a világot bejárva nagy energiát szentelnek annak, hogy felkutassák a legjobb alapanyagokat: az indiai Májszor erdeiből a legjobb szantálfát, Bulgáriából rózsát, Firenzéből íriszt, Parmából ibolyát, Indiából tubarózsát, Marokkóból jázmint hoznak. Ez a hagyományt követik már 1760 óta.
A CREED-nél ma sincsenek ütemtervek, határidők, illatanyag-készítő vegyészek és laboratóriumok, piackutatás, vásárlói fókuszcsoportos tesztek – amelyek olyannyira jellemzik a mai globális parfümipart. Mr. Creed addig dolgozik egy alkotáson, míg fiával megfelelőnek nem találja azt az igényes vásárlókörnek. Ha hónapok – vagy akár éveken – át finomhangolni akar egy alkotáson, akkor azt teszi. Mr. Creed egyszer öt éven át dolgozott egy női parfümön, mielőtt az piacra került. Igen kevés cégnek van meg ma a szabadsága ahhoz, hogy helyet adjanak a művészi kifejezésnek és a hagyomány értelemben vett minőségnek.



A világhírnév mögött: Olivier Creed


Olivier Creed 1975 óta lépett elő mesterparfümőrré, és a CREED-ház igen gyümölcsöző korszakot köszönhet neki. Olyan világszerte szeretett és klasszikussá vált alkotásokkal örvendeztette meg a parfümrajongókat, mint a Green Irish Tweed, a Silver Mountain Water vagy a Love In White. Rajong a természetért, a festészet mellett a vitorlázás és a lovaglás a legkedvesebb időtöltései köz tartozik. Fia, a Franciaországban született és részben Svájcban nevelkedett Erwin Creed ugyancsak nagy sportrajongó, a síelés, az ökölvívás és az autóversenyzés a kedvenc időtöltése. A Creed parfümök híre erősebb, mint valaha: olyan hírességek választják illataikat, mint a jelenlegi amerikai elnök felesége, Michelle Obama, Robert Redford, Julia Roberts, George Clooney, Sean Penn, Tom Hanks, Kevin Costner, Eva Herzigova vagy a nemrég sajnálatos körülmények között elhunyt Diana hercegnő.
 

CREED Millesime: a legjobb termés


A Millesime szó ott szerepel számos CREED parfüm címkéjén. A Millsime szó azt jelöli, hogy az adott évben a legjobb termést – legyen az bergamott Szicíliából vagy citrom Calabriából – használták az adott üveg CREED parfüm készítéséhez. A CREED Millesime parfümök tartalmaznak a legnagyobb arányban természetes esszenciákat a francia parfümiparban. A CREED manufaktúrában máig nagyrészt a hagyományos, kézi módszerekkel zajlik a parfümkészítés.

Eredeti CREED-parfümök hiteles forrásból


A CREED parfümöket népszerűségük miatt előszeretettel hamisítják, számos tisztázatlan eredetű CREED-termék kering a hazai és a külföldi parfümpiacon egyaránt. A NEROLI Parfüméria a CREED hivatalos magyarországi forgalmazója, nálunk csak eredeti, a Fontainebleau-i üzemben frissen készített CREED parfümök találhatók.
 
Kattintson a választékhoz: CREED-parfümök
 Küldje tovább ismerősének!  |   Nyomtatás
Creo Interactive Media Studio